Muutama viikko sitten kävin ensimmäistä kertaa Como-järvellä. Olin liikkeellä yhden ystäväni kanssa ja hänen aloitteestaan meidän kohteeksi valikoitui Varenna. Varenna sijaitsee Pohjois-Italiassa Como-järven itärannikolla Leccosta vielä reilusti pohjoiseen päin. Varennaan on helppo tulla junalla Milanosta, kuten mekin teimme. Ja ilmeisesti Varennasta pääsee laivalla myös joihinkin muihin Como-järven kaupunkeihin, kuten vastikään Varennassa käynyt Muru Mou -matkablogin Terhi kirjoittaa blogissaan.


Päiväksi tekemistä Varennaan


Keskustan kujat ja portaat
Varenna on onnistunut valinta päiväseltään vierailtavaksi. Se on sopivan pieni tutkittavaksi yhden päivän aikana ja sen kujat ja portaat valloittavat. Ilmeisesti Varenna on turistien suosima kohde, mutta me oltiin onnekkaita eikä tilanne ollut vielä paha. Saatii kierrellä melko rauhassa ihanilla kujilla, ihastella portaita ja välillä rakennusten välistä pilkistelevää järvinäköalaa. Lounas jossain pikkukujan ravintolassa on ehdoton juttu. Järvi rauhoittaa ja huokuu kiireettömyyttä.


Castello di Vezio - Vezion linna
Kaupungin keskustassa kiertelyn lisäksi kannattaa käydä Varennassa sijaitsevassa linnassa, Castello di Veziossa. Yli tuhatvuotinen linna on rakennettu keskiajan alku puolella longobardihallitsijoiden toimesta Varennan ja sen ympäristön turvaksi. Nykyisin pystyssä ovat muurit ja yksi vartiotorni, josta pääsee ihailemaan maisemia. Sieltä aukeaakin huikea näköala Varennan ylle ja Como-järvelle. Kannattaa kiivetä! 

Linnaan pääsee kapuamaan Varennan keskustasta lähtevää polkua pitkin. Kiipeämistä on, joten hyvät kengät jalkaan! Linnan ylläpitämiseksi sisäänpääsystä peritään maksua 4€. Ylhäällä on myös pieni kioski, josta voi ostaa virvokkeita ja pientä syötävää. 


Villa Monastero ja kasvitieteellinen puutarha
Villa Monastero ja sen yhteydessä oleva kasvitieteellinen puutarha olivat päivän upein kohde. Laineiden liplatus, upea järvimaisema ja rehevä kukkien ja kasvien täyttämä ympäristö luovat upeat puitteet rentoutumiselle. Kukkia on muuten ihana kuvata! Ja intouduttiin me kuvaamaan toisiammekin! En yleensä tykkää olla kuvattavana, mutta oli sen verran kaunista, että oli pakko saada itsestäkin muutama kuva. Sain vihdoinkin blogin oman kuvan päivitettyä talviversiosta kesäisempään. Lisäksi julkaisin jo jotain Instagramin puolella. 

Kiireetöntä viikkoa!

Kata

Matkailusivuja Varennaan liittyen:
http://www.castellodivezio.it/ & http://www.castellodivezio.it/EN/home-en.html
http://www.villamonastero.eu/index.php/it/ & http://www.villamonastero.eu/index.php/en/


OTA YHTEYTTÄ: raidallisiahetkiajaretkia@gmail.com
SEURAA:  Facebook || Instagram