Olen usein epävarma itsestäni enkä oikein luota omiin kykyihini. Mietin mitä muut ajattelevat minusta ja minun osaamisestani. Vaikutanko tyhmältä? Teenkö asiat parhaalla tavalla? Olisiko minun sittenkin pitänyt tehdä jotain eri tavalla?

Ihan turhaa. Muut eivät useimmiten mieti mitään. Miksi muiden pitäisi tarkkailla sinua jatkuvasti? Lisäksi asiat voi useimmiten tehdä monella tavalla eikä yhtä ainoaa oikeaa tapaa olekaan. Siksi sinunkin tapasi toimia on oikea. Kaikkea ei tosiaankaan tarvitse osata, aina voi kysyä. Kysyminen ei muuten tee sinusta tyhmää tai vähemmän taitavaa. Aina voi parantaa ja oppia uutta.

Tärkeintä on luottamus omaan itseesi. Jatkuva epäily ja itsensä kyseenalaistaminen rajoittaa sinua. Se saa sinut voimaan pahoin. Olen tyytyväinen, sillä viime aikoina olen alkanut luottamaan itseeni. Minusta tuntuu, että olen hyvä. Että olen taitava. Että kykenen kaikkeen. Toisinaan yhä epäilen, mutta suunta on parempaan päin.

Osaan. Kysyn. Opin.

Kaikki ovat erilaisia. Minä olen paras omana itsenäni.

Ihanaa viikkoa! Luota itseesi!

Katariina