Brescia - minun kotikaupunkiniTässä osiossa syvennytään Bresciaan  

Osio sisältää Brescian kaupungin yleisen esittelyn ja kuvauksen sekä tietoja Brescian maakunnasta. Bresciasta kertoilen lisää yksittäisissä postauksissa, joiden pohjalla ovat aina minun omat kokemukseni ja tekemäni retket.

Kaikki Brescian kaupunkiin liittyvät postaukset löytyvät aiheet-valikon Brescia -tunnisteen alta. Sen sijaan Brescian maakuntaan liittyvät postaukset löytyvät eri alueisiin liittyvien tunnisteiden alta (FranciacortaGarda-järviIseo-järvi ja Valcamonica).

Mikä ihmeen Brescia?

Brescia oli minun kotikaupunkini ja asuin siellä lähes viisi vuotta. Mikä ihmeen Brescia? En ole koskaan kuulutkaan, sanoisivat monet. En minäkään tuntenut Bresciaa ennen italialaiseen puolikooni tutustumista ja sittemmin sinne muuttoa. Brescia on vielä melko tuntematon kaupunki ja matkailun näkökulmasta sitä voisi kutsua jopa väliinputoajaksi. Brescian ympärillä olevat Garda-järvi, Milano ja Verona ovat kaikki tunnetumpia kuin Brescia, ja jopa lähellä sijaitseva Bergamo mainitaan Bresciaa useammin. Venetsiakaan ei muuten ole kovin kaukana Bresciasta.

Brescia on kaunis kaupunki ja lähellä on paljon nähtävää niin Brescian maakunnassa kuin laajemmin Lombardian alueella. Päiväretkiä on helppo tehdä, koska junalla pääsee helposti melkein mihin vaan.Brescian perustiedot tiiviisti

Brescia on lähes 200 000 asukkaan kaupunki, joka sijaitsee Pohjois-Italiassa Lombardian alueella.  Lombardia on yksi Italian 20 alueesta, joista meille tunnetuin on varmasti Toscana. Bresciasta on matkaa Milanoon suunnilleen 90 kilometriä, Veronaan noin 70 kilometriä ja kauempana olevaan Venetsiaan noin 180 kilometriä. 

Brescia ei ole perinteisesti ollut mikään matkailukaupunki vaan sen talous on perustunut teollisuudelle, kuten monien muidenkin Pohjois-Italian kaupunkien. Vasta viime vuosikymmeninä myös Bresciassa on herätty matkailun tarjoamille mahdollisuuksille ja siihen on alettu panostaa. Kuten jo mainitsin, monet lähellä olevat kaupungit ovat paljon tunnetumpia matkailijoiden keskuudessa.

Italian alueet, kuten Lombardia ja Toscana, jakaantuvat jokainen useaan maakuntaan, jotka puolestaan koostuvat monista kunnista. Brescian ympärille muodostuu Brescian maakunta ja Brescia toimii sen pääkaupunkina. Maakunnassa on noin 1 260 000 asukasta, mikä tekee Bresciasta Lombardian toiseksi suurimman maakunnan heti Milanon jäljeen.

Alla olevassa kartassa harmaalla on merkitty Lombardian alue. Brescian kaupungin ympärillä oleva sininen alue sen sijaan on Brescian maakunta. Lisäksi olen merkinnyt karttaan muutamia Brescian lähellä sijaitsevia kaupunkeja, jotka ovat kuitenkin sitä tunnetumpia.


Sopivan pieni, mutta paljon nähtävää myös lähiympäristössä

Brescia on sopivan kokoinen kaupunki kauniine aukioineen ja vanhoine rakennuksineen. Tarjolla on erilaisia historiallisia kerroksia aina Antiikin ajasta Keskiajan kautta nykyaikaan. Brescia oli muuten tärkeä keskus jo Antiikin aikana! Brescia on myös osa Longobardien historiaan liittyvää Unescon maailmanperintökohdetta. Kaupungin pienet kujat kutsuvat haahuilemaan ja kauniit rakennukset odottavat valokuvaajaa. Linnan puistossa on ihana käydä piknikillä ja aperitiivi jollain pääaukioista piristää iltaa. Yllättäen Bresciassa on myös metrolinja, joka helpottaa liikkumista!

Kaupungin lisäksi Brescian maakunta tarjoaa monipuolista tekemistä. Sieltä löytyy kaikkea vuorista järviin. Garda-järvi ja Iseo-järvi tarjoavat järven rauhaa ja niiden pieniä kyliä on ihana koluta. Franciacortan viinialueella pääsee maistamaan paikallista kuohuviiniä. Lisäksi Valcamonica-laaksosta löytyy Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvia kalliokaiverruksia. Laskettelukin on mahdollista.


Tavoitteeni on esitellä teille blogissani italialaisen kotiseutuni parhaita paloja ja mielenkiintoisimpia juttuja. Jos olet tulossa Bresciaan, ota ihmeessä yhteyttä! Minulla ei ole mitään virallista opaspalvelua, koska Italiassa matkaoppaisiin ja matkatoimistoihin liittyvä byrokratia on monimutkaista. ;) Kerron sinulle kuitenkin mielelläni vinkkejä Bresciaan tutustumiseen!

Vaikka Brescia onkin vielä tuntematon, otan haasteen vastataan ja kertoilen teille Bresciasta ja sen lähialueista! Aioin suostutella teidät etsimään tietoa Brescian seudusta ja Lombardiasta! ;)

Postauksia Bresciaan liittyen:


Lue lisää Bresciassa pidettävistä tapahtumista:


Lue lisää Brescian maakunnasta:


Tervetuloa mukaan matkalle! Tervetuloa Bresciaan! 

Ei kommentteja

Kommentit piristävät aina ja saavat teidät lukijat tuntumaan todellisemmilta. Älä hätäänny, jos kommenttisi ei näy samantien - minun pitää ensin hyväksyä se. Kiitos! :)

Sisällön tarjoaa Blogger.