Blogivuosi 2017 ja luetuimmat postaukset

1. tammikuuta 2018Blogivuosi 2017

Vuosi 2017 oli kokonaisuutena mahtava! Aloitin pitkästä aikaa kirjoittamisen uuden blogin muodossa. Tällä kertaa aihealueet ja blogin rakennekin olivat selkeämmin mielessä. Taustalla vaikutti
pienoinen pakkomielle italialaisen kotiseutuni esittelyyn ja halu tuoda esille vielä matkailijoille tuntemattoman alueen kohteita.


Aloitin blogin toukokuussa huolellisen suunnittelun jälkeen ja panostin siihen täysillä työnhaun ohella. Yllätyin jälleen kuin paljon aikaa bloggaaminen vaatiikaan. Näköjään ehdin sen jo unohtaa edellisen blogin lopettamisen jälkeen. Alku oli erittäin lupaava ja lukijamäärä kasvoi tasaisesti! Olin ylpeä itsestäni!

Loppuvuosi ei valitettavasti sujunut blogin kannalta kovin ruusuisesti, lupaavasta alusta huolimatta. Sen sijaan muilla elämän osa-alueilla oli edelleen mahtavaa. Pääsin nimittäin vihdoinkin töihin! Ja blogi jäi valitettavasti uuden arjen jalkoihin. Aikaa ja ennen kaikkea energiaa ei vain riittänyt kaikkeen. Harmittaa. Onneksi positiiviset puolet vievät kuitenkin voiton. Blogiseikkailuni on kuitenkin vasta alussa ja aina voi parantaa!
Vuoden 2017 luetuimmat postaukset

Vuoden luetuimpien postausten perusteella Italia ja ulkosuomalaisuus kiinnostavat teitä lukijoita eniten ja vasta toissijaisesti yksittäiset esittelemäni kohteet. Italia kiehtoo selkeästi sekä matkakohteena että asuinmaana, sillä neljä vuoden 2017 luetuinta postausta liittyvät yleisesti Italiaan ja ulkosuomalaisuuteen.

Vuoden luetuin postaus on Tottuuko Italiaan?, jossa pohdin miten suhtautumiseni Italiaan on muuttunut ja kriiseilen hieman Italiaan tottumisesta. Kaksi kieltä - kaksi nimeä -postauksessa pureudun kahden nimen luomiin hankaluuksiin ja selvennän valintaani käyttää Italiassa toista nimeäni. Yksi omista lempipostauksistani on Nippelihuomioita Italian matkaa varten, jossa herättelen huomaamaan pikkujuttuja Italiaan liittyen. Oletko esimerkiksi huomannut, että cappuccinoa juodaan yleensä vain aamuisin? Neljänneksi luetuin postaus oli vastaukseni paljon ulkosuomalaisten blogeissa kiertäneeseen 10 + 1 kysymystä ulkosuomalaisille -haasteeseen. Jos et ole vielä vastannut kysymyksiin, tartu ihmeessä haasteeseen!


Nautin italialaisesta asuinseudustani kirjoittamisesta ja sen vielä melko tuntemattomien kohteiden esittelystä, vaikka ne jäävätkin niin sanotusti Italian jalkoihin. Osasyynä on varmasti seudun tuntemattomuus: kukaan ei etsi tietoa Bresciasta, Iseo-järvestä tai Franciacortan viinialueesta. Olisi ihan eri asia kirjoittaa vaikka Roomasta tai Venetsiasta. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen, että kymmenen luetuimman postauksen joukkoon mahtui jopa kaksi Bresciaan (minun kotikaupunkiini) liittyvää postausta ja että Iseo-järvikin kiinnosti tunnetumman Como-järven lisäksi.

Viidenneksi luetuimmassa postauksessa esittelen lyhyesti italialaisen kotikaupunkini Brescian. Upeaa, että postaus oli koko vuoden viidenneksi luetuin! Kun kuolema pysäyttää -postauksessa käsittelen tuntojani lähipiirissä yllättäen sattuneen kuoleman tapauksen jälkeen. Kuolema laittaa asiat aika tehokkaasti tärkeysjärjestykseen. Vähemmän tunnettu Iseo-järvi on yleinen esittely turisteille vielä melko tuntemattomasta järvestä, joka kuitenkin sijaitsee Garda-järven läheisyydessä. Olen tyytyväinen, että myös postaus Brescian alueen tyypillisestä aperitiivista Pirlosta pääsi luetuimpien postausten joukkoon. Postaus sisältää myös reseptin! Yhdeksännellä sijalla olevassa postauksessa suosittelen tekemistä päiväretkelle Como-järvellä sijaitsevaan Varennaan. Vuosi sitten: viimeinen tentti -postauksessa kertoilen tuntoja viimeisimmästä yliopistossa suorittamastani tentistä. Se oli muuten myös noloin tenttikokemukseni ikinä. ;)
Kiitos hienosta vuodesta!


Kiitos kaikille teille lukijoille, jotka otitte blogin niin hyvin vastaan! Teitä oli heti alusta asti oikein mukavasti. Tarkempiin lukuihin palaan ehkä sitten, kun saan blogiin taas vähän eloa... ;)

Lisäksi erityinen kiitos teille ihanille, jotka olette piipahtaneet blogissa vielä viime kuukausinakin vähiä postauksia lukemassa! <3


Ihanaa Uutta Vuotta 2018!
Katariina

Ei kommentteja

Kommentit piristävät aina ja saavat teidät lukijat tuntumaan todellisemmilta. Älä hätäänny, jos kommenttisi ei näy samantien - minun pitää ensin hyväksyä se. Kiitos! :)

Sisällön tarjoaa Blogger.