Elokuun hetkiä

1. syyskuuta 2017


Elokuu on mennyt menojaan. Kuukauteen mahtui paljon ihania juttuja vaikka välillä oli raskastakin, mutta hyvät hetket voittavat ehdottomasti. 

Tämän kesän ainakaan olen päässyt vihdoinkin matkustelemaan enemmän muuallakin kuin Italiassa: Barcelonassa käytiin kesäkuussa ja viime viikolla vuorossa oli Lontoon matka. Upeita reissuja molemmat! Meidän Barcelonan matkasta voi lukea lisää 4+1 vinkkiä Barcelonaan -postauksesta, Lontoon tunnelmista kirjoitan vielä myöhemmin. 

Mitä kaikkea elokuussa tapahtui?Kävin taas pitkästä aikaa lauantaimarkkinoilla...


 ... ja hain sieltä friteerattuja mereneläviä illalliseksi. Lisukkeeksi salaattia ja juomaksi kylmään kuplivaista valkoviiniä. Nam!


Seikkailin Milanossa ja piipahdin myös Kasvitieteellisessä puutarhassa - aika villiintynyt eikä erityisen hoidettu puutarha. Onneksi siellä oli edes hieno tunnelma penkillä istuskeluun. Museorakennus oli nimittäin upea takaapäin. Lue lisää kyseisestä päivästä Outo ja jotenkin nurinkurinen päivä Milanossa -postauksessa.


Kävin pitkästä aikaa Bergamossa, entisessä yliopistokaupungissani. Kiertelin kujia ja kuljeksin Città Altan muureilla, kuten kunnon turistin kuuluu. (Postaus tulossa!)


Sain selville, että minun lempijäätelöpaikka on oikeasti ketjuliike ja että sellaisia on oikein kaksin kappalein täällä Bresciassakin! En ole muuten vielä ehtinyt käymään kummassakaan...Haaveilin kuohuviinistä ja suunnittelin uutta retkeä Franciacortan viinialueelle. En ole käynyt siellä pitkään aikaan! Esittelin muuten Franciacortan viinialueen sille omistetussa postauksessaan.


Kuljeskelin ihan rauhassa Brescian kujilla. Yleensä tulee painettua menemään tukka putkella - nyt oikein keskityin hidastamaan.


Löysin sattumalta jopa mustekalan yhdestä puutarhasta, kun puikahdin sisään eräästä portista. Siellä olisi ollut myös jokin näyttely, mutta päätin mennä sinne toisen kerran. Kun vihdoin palasin näyttelyä varten, se oli jo loppunut.


Nautiskelin kahveja ja cappuccinoja ihan olan takaa. Osasyyllisenä hotelliaamiainen. Ne on niin kuvauksellisia, jos paikalle sattuu hieno tausta ilman ohikulkijoita tai liian monia kanssa kahvittelijoita... ;)


Yllätyin Milanon rauhallisuudesta ja kaupungin raukean kesäisestä tunnelmasta. Kesä tyhjentää liikekaupungin ja tunnelma on ihan eri kuin normaalisti. Kirjoitin erilaisesta päivästäni Milanossa Outo ja jotenkin nurinkurinen päivä Milanossa -postauksessa.


Löysin mielenkiintoisen oloisia ravintoloita ja kahviloita, mutta lomakaudesta johtuen ne olivat lähes kaikki kiinni. Uutuuksien kokeilu jäi toiseen kertaan. 


Pääsin kokemaan oman kaupunkini 1500-luvun maalauksen kautta Victoria and Albert Museumissa. Kuvassa vain osa maalauksesta. Niin vaan omaan kaupunkiin voi törmätä lomaillessakin! 


Ostin uuden kangaskassin, joka sopii minulle kuin nenä päähän. Kassiin on kirjoitettu punaisella: my all time favourite colour is definitely blue!


Koirat keksivät aina kaikenlaista hupsua. Tämän kuun huippuhetkiin kuuluu tämän karvakaverin tälläytyminen kassin sisällä olevan asiakirjakansion ja minun kenkien päälle. Siinä se nukkui tyytyväisenä.


Pääsin lomailemaan Lontooseen. Huippua! Erinomainen reissu ja sääkin suosi - ei satanut kuin kerran illalla ja aurinkokin paistoi monena päivänä. Oli melkein liian kuuma odotuksiin nähden. Nähtävää jäi todellakin vielä seuraavankin kertaan! ;)


Hotellissa rentoutuminen on helppoa tällaisella näkymällä! Monen päivän reissulla tilava huone on plussaa - välillä pitää viettää aikaa hotellissakin, jotta ehtii levätä kunnolla. 


Pääsin vaihteeksi juomaan siideriä! En ole onnistunut pitkään aikaan löytämään sitä Italiasta, vaikka varmaan sitä jostain saisi.


Elokuun parhaisiin juttuihin kuuluu ehdottomasti myös aamupuuro. En tee koskaan puuroa ja minun toinen puoliskoni vitsailee minulle siitä: "sen täytyy sitten olla todella hyvää". Hotelliaamiaisella söin mitäs muuta kuin puuroa! Oli vähän pakko... ;)


Laskeuduin eilen Suomen kamaralle. Minusta ihaninta on päästä näkemään kummipoikaani. Se on muuten ihan huipputyyppi, vaikka onkin vielä ihan mini. <3

Miten sinun elokuusi sujui? Toivottavasti oli ihanaa - ainakin välillä! 

Katariina

2 kommenttia

 1. Huh, onpa sulla ollut toimelias elokuu!
  Vaikka kyllähän sitä kuukaudessa paljon ehtii :) Minun elokuustani kaksi viikkoa sujui aktiivilomalla Suomessa ja sen jälkeiset kaksi viikkoa reissusta toipumiseen :D On ollut aika intensiivinen vuosi tähän asti, joten elokuun lopussa annoin itselleni vähän aikaa ja rauha. Syyskuusta on tiedossa paljon leppoisampi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhteen kuukauteen mahtuu tosiaan yllättävän paljon kaikenlaista! :) Suomen vierailut vievät voimia, kun pitäisi ehtiä tehdä monia juttuja ja nähdä perhettä ja sukulaisia mahdollisimman paljon. Se on ihanaa, mutta se ei aina ole kaikkein rentouttavinta lomailua. :) Hyvä, että osasit antaa itsellesi myös lepoa ja rauhaa!

   Poista

Kommentit piristävät aina ja saavat teidät lukijat tuntumaan todellisemmilta. Älä hätäänny, jos kommenttisi ei näy samantien - minun pitää ensin hyväksyä se. Kiitos! :)

Sisällön tarjoaa Blogger.