Lentäen Lappeenrannasta Pohjois-Italiaan - Ryanair

26. huhtikuuta 2018

Hienoja uutisia! Viime vuoden loppupuolella halpalentoyhtiö Ryanair ilmoitti aloittavansa uudelleen lennot Lappeenrannasta Bergamoon, Pohjois-Italiaan. Ihan vain muistutukseksi, Ryanair siis lensi Suomesta Italiaan vielä muutama vuosi sitten, mutta syksyllä 2015 Ryanair päätti lopettaa Italian lennot kokonaan.Lennot Suomesta Pohjois-Italiaan - Ryanair


Ryanairin reittilennot Suomen ja Italian välillä alkoivat uudelleen maalis-huhtikuussa. Taukoa lennoille ehti kertyä muutama vuosi, ja nytkin lentoja on tarjolla vain kesäkauden ajan. Aikaisemmin lentoja Pohjois-Italiaan oli sekä Tampereen että Lappeenrannan kentiltä - nyt lentoja Italiaan on tarjolla vain Lappeenrannasta, joka on myös lähempänä venäläisiä matkailijoita.

Kun aloitin graduni suunnittelun, Ryanair oli juuri lopettanut lennot Suomeen enkä voinut sisällyttää Suomea graduni tutkimukseen. Harmitti. Nyt on yliopisto jo ohi, mutta olen silti iloinen lentojen uudelleen aloittamisesta.


Bergamon Orio al Serio -lentokenttä


Ryanair lentää Lappeenrannasta Pohjois-Italiassa sijaitsevalle Bergamon Orio al Serio -lentokentälle, joka on Italian kolmanneksi liikennöidyin lentokenttä. Vuonna 2017 kentän kautta kulki yli 12 miljoonaa matkustajaa. Sen edellä ovat ainoastaan Rooman Fiumicino sekä Milanon päälentokenttä Malpensa.

Bergamo sijaitsee Milanon lähellä ja useimmiten sen lentokenttääkin kutsutaan Milanon kolmanneksi lentokentäksi. Hassua, kun se kuitenkin sijaitsee ihan eri kaupungissa. Huomaa, että Ryanairin sivuilta Bergamon lentokenttä tosiaan löytyy nimellä Milano Bergamo. Viralliselta nimeltään Orio al Serio -lentokenttä olisi Aeroporto Internazionale (eli kansainvälinen lentokenttä) il Caravaggio, mutta se tunnetaan yleensä vain Orio al Seriona.

Reittilento: Lappeenranta - Bergamo


Lentoja Lappeenrannasta Bergamoon näyttää Ryanairin sivun mukaan olevan vain kaksi kertaa viikossa, kuten myös paluulentoja. Lentopäivät molempiin suuntiin ovat aina keskiviikko ja lauantai. Lentojen aikataulu on aika myöhäinen, mikä saattaa vaikeuttaa kohteeseen saapumista ja siellä liikkumista. Mielestäni Bergamoon on kuitenkin helppo tulla, sillä lentokenttä sijaitsee todellakin vain 15 minuutin bussimatkan päässä Bergamon rautatieasemalta, josta pääsee bussilla hyvin myös kaupungin keskustaan.


Bergamosta pääsee helposti moniin kohteisiin


Lento Lappeenrannasta Bergamon Orio al Serio -lentokentälle tarjoaa mahdollisuuden monenlaiseen lomailuun Lombardian alueella Pohjois-Italiassa. Bergamo on mielenkiintoinen kaupunki ja varsinkin kukkulalla sijaitseva historiallinen keskusta, Città Alta, on ihanan tunnelmallinen pienine kujineen. Lomaa ei kuitenkaan ole pakko rajoittaa vain lennon kohteeseen, Bergamoon, vaan Ryanairin lentoja hyödyntäen on mahdollista tutustua moniin Pohjois-Italian kaupunkeihin. Junalla enemmän liikuttaessa kannattaa hyödyntää Io viaggio ovunque in Lombardia -junalippua, joka on voimassa koko Lombardian alueella. Lue lippuun liittyvä postaus täältä.

Bergamo on ehdottomasti tutustumisen arvoinen kaupunki, mutta hyvien junayhteyksien ansiosta sieltä on tosiaan helppo siirtyä myös moniin muihin kaupunkeihin. Bergamon lisäksi mahtavia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Milano tai minun kotikaupunkini Brescia. Niihin pääsee Bergamosta helposti junalla, Bresciaan tunnissa ja Milanoon reilussa puolessa. Niistä taas pääsee moniin muihin lähellä oleviin kaupunkeihin, kuten vaikka Cremonaan tai Paviaan.


Tai miltä kuulostaisi Franciacortan viinialueeseen ja sen viineihin tutustuminen? Niihin pääsee kätevästi Bresciasta. Lombardian alueella on mahdollisuuksia suloisissa pikkukaupungeissa haahuiluun tai suurkaupungin vilinään uppoutumiseen. Myös vuorilla vaeltelu tai järvellä rentoutuminen on ihan käden ulottuvilla. Garda-järvi tai vähemmän tunnettu Iseo-järvi olisivat myös hienoja kohteita. Kuulostaa mahtavalta, eikö!

Lue lisääLisäksi jos nautit junalla matkustamisesta ja olet valmis käyttämään vähän (tai paljonkin) reilummin aikaa lennon lisäksi, voisit viettää lomasi vaikka Venetsiassa eikä Firenzekään ole ihan mahdoton ajatus!

Minkälaisen kohteen sinä valitsisit?


Katariina

Ei kommentteja

Kommentit piristävät aina ja saavat teidät lukijat tuntumaan todellisemmilta. Älä hätäänny, jos kommenttisi ei näy samantien - minun pitää ensin hyväksyä se. Kiitos! :)

Sisällön tarjoaa Blogger.