Minun kaupunkini: turisteille tuntematon Brescia

12. heinäkuuta 2017

Brescia on minun kotikaupunkini ja olen asunut täällä jo lähes neljä vuotta. Mikä ihmeen Brescia? En ole koskaan kuulutkaan, sanoisivat monet. En minäkään tuntenut Bresciaa ennen italialaiseen puolikooni tutustumista ja sittemmin tänne muuttoa. Brescia on tuntematon kaupunki. Brescia on väliinputoaja. Lähellä olevat Garda-järvi, Milano ja Verona ovat tunnetumpia kuin Brescia. Venetsiakaan ei ole kovin kaukana Bresciasta. Jopa lähellä oleva Bergamo mainitaan Bresciaa useammin. 

Olisi hohdokasta kirjoittaa jostain kaikkien tuntemasta kohteesta, kuten Venetsiasta, Firenzestä  tai Roomasta. Teidän lukijoiden kiinnostuskin olisi varmasti ihan toisenlaista. Kaikki etsivät vinkkejä kuuluisiin matkailukaupunkeihin. Tuntemattomasta kohteesta kirjoittaminen on haasteellista, koska kukaan ei etsi vinkkejä sinne. Eihän kukaan tunne sitä. Sen seurauksena kukaan ei myöskään etsi minua, kirjoitanhan tuntemattomasta kohteesta.


Minä asun kuitenkin nimenomaan Bresciassa. Brescia on kaunis kaupunki ja lähellä on paljon nähtävää niin Brescian maakunnassa kuin laajemmin Lombardian alueella. Päiväretkiä on helppo tehdä, koska junalla pääsee helposti melkein mihin vaan. Miksi minun pitäisi kirjoittaa jostain muusta? Otan haasteen vastataan ja kirjoitan Bresciasta joka tapauksessa! Aioin suostutella teidät etsimään tietoa Brescian seudusta ja Lombardiasta! ;) 


Mikä ihmeen Brescia? Perustiedot tiiviisti.


Brescia on lähes 200 000 asukkaan kaupunki, joka sijaitsee Pohjois-Italiassa Lombardian alueella.  Lombardia on yksi Italian 20 alueesta, joista meille tunnetuin on varmasti Toscana. Bresciasta on matkaa Milanoon suunnilleen 90 kilometriä, Veronaan noin 70 kilometriä ja kauempana olevaan Veneziaan noin 180 kilometriä. Brescia ei ole perinteisesti ollut mikään matkailukaupunki vaan sen talous on perustunut teollisuudelle, kuten monien muidenkin Pohjois-Italian kaupunkien. Vasta viime vuosikymmeninä täälläkin on herätty matkailun tarjoamille mahdollisuuksille ja siihen on alettu panostaa.

Italian alueet, kuten Lombardia ja Toscana, jakaantuvat useaan maakuntaan, jotka koostuvat monista kunnista. Brescian ympärille muodostuu Brescian maakunta ja Brescia toimii sen pääkaupunkina. Maakunnassa on noin 1 260 000 asukasta, mikä tekee Bresciasta Lombardian toiseksi suurimman maakunnan.

Alla olevassa kartassa Lombardia on harmaa alue. Brescian kaupungin ympärillä oleva sininen alue on sen sijaan Brescian maakunta. Lisäksi olen merkinnyt karttaan muutamia Bresciaa tunnetumpia kaupunkeja, jotka sijaitsevat kuitenkin Brescian lähellä.


Brescia on sopivan kokoinen kaupunki kauniine aukioineen ja vanhoine rakennuksineen. Tarjolla on erilaisia historiallisia kerroksia aina Antiikin ajasta Keskiajan kautta nykyaikaan. Brescia oli muuten tärkeä keskus jo Antiikin aikana! Brescia on myös osa Longobardien historiaan liittyvää Unescon maailmanperintökohdetta. Kaupungin pienet kujat kutsuvat haahuilemaan ja kauniit rakennukset odottavat valokuvaajaa. Linnan puistossa on ihana käydä piknikillä ja aperitiivi jollain pääaukioista piristää iltaa. Kaupungin keskusta rajautuu kehätiehen - kartalla näyttää ihan kuin se olisi muurien ympäröimä! Bresciassa on myös metro, jolla pääsee kätevästi pohjoisesta etelään ja kaakkoon.


Brescian maakunta on myös monipuolinen alue. Sieltä löytyy kaikkea vuorista järviin. Garda-järvi ja Iseo-järvi tarjoavat järven rauhaa ja niiden pieniä kyliä on ihana koluta. Franciacortan viinialueella pääsee maistamaan paikallista kuohuviiniä. Lisäksi Valcamonica-laaksosta löytyy Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvia kalliokaiverruksia. Laskettelemaankin pääsee!


Haluan esitellä teille blogissani uuden kotiseutuni parhaita paloja ja mielenkiintoisimpia juttuja. Kysykää ihmeessä, jos jokin askarruttaa. Jos olet tulossa Bresciaan, ota ihmeessä yhteyttä! Minulla ei ole mitään virallista opaspalvelua, koska täällä matkaoppaisiin ja matkatoimistoihin liittyvä byrokratia on aika monimutkaista, mutta vien sinut silti mielelläni kahville ja annan vinkkejä kaupunkiin. Nähtävää ja tehtävää esittelen tarkemmin tulevissa postauksissa.

Lue myös

Tervetuloa mukaan matkalle! Tervetuloa Bresciaan! 

Katariina

5 kommenttia

 1. Kiitos kirjoituksestasi! Kiva oppia tuntemaan uusia italialaisia kaupunkeja. Jään seuraamaan. Pirjo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että pidit tekstistä ja jäät seuraamaan! Ja kiitos, että myös kommentoit! Lisää on luvassa jatkossa. :)

   Poista
 2. Sale Marasinossa vietettiin syysloma muutama vuosi sitten. Mykistävän hienot maisemat! katselemista olisi riittänyt pidemmäksikin aikaa. Täytyy palata uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, yllättävä valinta! Saanko udella miten päädyitte valitsemaan Sale Marasinon teidän loman kohteeksi? 😊 Iseo-järven maisemat on upeita: vuoret ja järvi yhdessä ovat niin kauniita. Kävittekö myös patikoimassa?

   Poista
 3. Moikka! Oltaisiin tulossa Bresciaan päiväksi, olisiko hyviä vinkkejä yhden päivän ajaksi? :)

  VastaaPoista

Kommentit piristävät aina ja saavat teidät lukijat tuntumaan todellisemmilta. Älä hätäänny, jos kommenttisi ei näy samantien - minun pitää ensin hyväksyä se. Kiitos! :)

Sisällön tarjoaa Blogger.