Meidän aukiolla tapahtuu!

29. heinäkuuta 2017

Meidän aukiolla tapahtuu taas kummia. Yllättävässä mielessä kummia, sillä en odottanut kyseistä juttua todella tapahtuvaksi. Tällä kertaa ongelmana ei myöskään ole meidän talon postilaatikko vaan nyt on kyse koko aukiosta. Mitä meidän aukiolla sitten oikein tapahtuukaan? ;)No, kaikki alkoi eilen aamulla, kun ulkoa alkoi kuulua aikamoista kolinaa. Se vain jatkui ja jatkui. En varsinaisesti kiinnittänyt siihen huomiota, sillä kaupungin keskustassa kuuluu ajoittain jos jonkinlaista meteliä. Kun lähdin ulos vanhemman koiraherran kanssan, yllätyin kuitenkin todella. Meidän vakio lyhtypylvästä ei voinut käyttää. Mihin koiravanhukseni nyt tekisi pissin?? Pahoittelut tulevista yksityiskohdista, mutta tilannetta on pakko selventää. Eli pissipaikan valinta ei ole kaupungin keskustassa ihan ongelmatonta, sillä vanhempi koiristani tekee kerralla litroittain pissiä eikä sellaista määrää voi lorotella ihan mihin tahansa. Kuvittele keskellä aukiota koko ajan leviävä lammikko, joka ei maastoudu mihinkään vaan valuu ja valuu joka suuntaan. Ja vieressä on kaksi ravintolaa ja kaksi kahvilaa ulkopöytineen. Noloa, eikö? Siksi meillä on yksi vähän syrjemmällä oleva lyhtypylväs, joka imee mukavasti kaiken juureensa. Nyt kyseinen pylväs ei ole enää käytössä. Apua!!

Syy meidän vakiopylvään käytön estoon on rakennustyömaa, jonka sisälle pylväskin on rajattu. Eilen aamulla työmiehet olivat nimittäin kokoamassa rakennustelineitä meidän aukiolla olevan kirkon ympärille, siitä se jatkuva kolinakin johtui. Kirkko on ollut tyhjillään koko ajan ainakin meidän täällä asuessa, eli melkein neljä vuotta, lisäksi aukion kauppiaat kertoivat kirkon olleen kiinni jo paljon pidempäänkin. Jokin aika sitten huhuttiin, että kirkkoa alettaisiin kunnostaa, mutta en uskonut sen tapahtuvan näin pian.

Olen aina kuvitellut kyseisen kirkon ötököiden ja hiirien majapaikaksi. Kuvittele nyt, vuosia tyhjillään ollut iso rakennus, jossa kukaan ei koskaan käy. Mitä muuta siellä voi olla kuin ötököitä ja hiiriä?? Muistan joskus kuulleeni hiiristä Brescian keskustassa ja valtavia kovakuoriaisia olen nähnyt itsekin kirkon ympärillä. Pulut sen sijaan ovat valloittaneet kokonaan rakennuksen yläosat. Kirkon ympärillä maassa on valtavasti pulujen jätösten jälkiä ja kaikenlaista likaa. Kirkko on rapistunut ja harmaantunut. Sen ikkunat ovat vinossa eikä ikkunalaseista ole tietoakaan. Osa ikkunoista on jopa naulattu umpeen ja yhteen päähän on asennettu tuki, jottei palasia tippuisi ihmisten päälle.

Olen erittäin tyytyväinen remontin alkamisesta, vaikka menetimmekin vakiolyhtypylvään. Pitää siirtyä käyttämään toista hieman kauempana olevaa pylvästä, jos koiravanhuksen rakko kestää sinne asti kävelyn. ;) Hyvä, että saadaan vihdoinkin meidän aukio ojennukseen ja hiiret pois lähipiiristä. Toivottavasti kaikki pulut eivät siirry meitä vastapäätä olevan talon katolle, siellä kun ei asu ketään, joka ne ajaisi pois...

Lue myös:


Minkähän väriseksi kirkko maalataan? Vai jääkö se sittenkin noin harmaaksi?

Katariina

Ei kommentteja

Kommentit piristävät aina ja saavat teidät lukijat tuntumaan todellisemmilta. Älä hätäänny, jos kommenttisi ei näy samantien - minun pitää ensin hyväksyä se. Kiitos! :)

Sisällön tarjoaa Blogger.