Celacena - piknik historiallisessa keskustassa

8. heinäkuuta 2017

Keskiviikkona täällä Bresciassa järjestettiin Celacena-ulkoilmapiknik, jonka teema oli valkoinen. Kaikki pukeutuvat valkoiseen ja kattavat pöydän valkoisilla astioilla, kertakäyttöastiat ovat kiellettyjä. Oikea pöytäliina, valkoinen kattaus ja hienoksi koristeltu pöytä kuuluvat asiaan. Aina valkoinen Celacena-piknik järjestetään vuosittain vaihtuvassa paikassa, joka paljastetaan vasta 24 tuntia ennen tapahtuman alkua.  Aika kutkuttavaa, eikö?

Olin haaveillut piknikille osallistumisesta jo viime vuonna, mutta ilman autoa tavaroita oli hankala saada paikalle. Tänäkin vuonna vähän haaveilin, mutta edelleen autottomana olin jo luopunut ajatuksesta. Kunnes piknikin paikka paljastettiin. Sehän olisi melkein meidän kodin edessä!! Tänä vuonna paikaksi oli valittu yksi Brescian keskeisimmistä aukioista, Piazza della Vittoria, joka on meidän aukion viereinen aukio. Ehtisinkö järjestää tarvittavat jutut näin lyhyellä varoitusajalla? Saisinko seuraa piknikille? Joka tapauksessa päätin, että tällä kertaa olisi pakko osallistua!


Suurin ongelma oli pöytä. Meillä on vain ruokapöytä, mutta se on liian suuri siirrettäväksi. Mistä ihmeestä saisin sopivan pöydän? Pitäisikö minun oikein ostaa puutarhapöytä? Keskiviikkoaamuna kasasin itseni ja kävin kysymässä meidän alakerrassa olevasta pizzeriasta, jos he voisivat lainata minulle pöytää. Ja se onnistui. Sen jälkeen vietin koko iltapäivän metsästäen valkoista pöytäliinaa ja etsien sopivia lautasia. Meidän lautasissa, kun on vihreitä pilkkuja. Kaiken piti olla valkoista. Pöytäliinaksi ostin luonnonvalkoisen lakanan, jolla oli tarkoitus peittää myös mustat tuolit. Lakanaa ei kuitenkaan tarvittu, sillä pizzerian omistaja antoi oikein ravintolan valkoisen liinan. No, eipä tarvinnut leikellä ostamaani lakanaa.

Tunnelma aukiolla oli hieno aina valmisteluista kynttilöiden valaisemaan iltaan asti. Onneksi kaikki järjestyi ja sain piknikille näin lyhyellä varoitusajalla myös hyvää seuraa. Aukio oli täynnä pöytiä ja iloisia ihmisiä. Kaikki oli valkoista. Ilmapallot heiluivat tuulessa, välillä vähän liikaakin. Ihme, ettei yhtään palloa puhjennut meidän kynttilöihin... Ilta oli erittäin lämmin ja välillä oli hieman tukahduttavaa. Vielä kymmeneltä illalla oli 29 astetta lämmintä. Onneksi tuuli, vaikka kynttilät meinasivatkin sammua jatkuvasti. Ruoka ei meinannut mahtua pöytään - pitihän pöytään saada kukka ja paljon kynttilöitä koristeeksi! Syötiin hyvällä ruokahalulla. Lämmin kuohuviinikään ei haitannut liikaa. Jälkiruoaksi syötiin marjoja. Illan pimetessä kynttilät valaisivat kauniisti.


Lisätietoja Celacena-piknikistä löytyy sen virallisilta nettisivuilta ja Facebookista.

Lue myös

Millaisia tapahtumia sinun kotikaupungissasi järjestetään? Mikä on sinun lempiulkoilmatapahtuma?

Katariina

6 kommenttia

 1. Mahtava teema ja ihanan näköisiä kuvia! Ei pöllömpi idea järjestää joskus itsekin astetta luksuksempi piknik pöytäliinoineen päivineen. :D

  Löysin muuten vasta nyt sun blogiin mutta onneksi niin. Tosi kivoja juttuja sulla, tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se ihan tavalliselta piknikiltä tuntunutkaan! Oikea pöytä ja tuolit olivat tosiaan luksusta. Eikä kankainen pöytäliina ja oikea kattauskaan huono ollut... ;) Kannattaa kokeilla!

   Kiitos ihanasta kommentista! Kiva, jos tykkäät! :)
   Ja muuten sinullakin on kiva blogi, jota seuraan. Sinun postausten kuvat ovat aina hienoja!

   Poista
 2. Ihania kuvia! Näyttää tosi hauskalta tapahtumalta. Ja tuo illan lämpö kun voi istua ulkona syömässä vaikka jo hämärtää, ah. Toivottavasti jatkuu vielä ensi viikollakin kun tullaan lomalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Ihanaa, että kommentoit!
   Eiköhän täällä lämpöä piisaa vielä ensi viikollakin. ;) Sitten vaan aperitiiville ja illallisille istuskelemaan!

   Poista
 3. Ihana juhla! Upeita kuvia. Tuommoisen juhlan voisi tuoda Suomeenkin. Onko Italiassa aina haarukka oikealla ja veitsi vasemmalla puolella lautasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kommentista! :)
   Olen samaa mieltä, että valkoinen piknik sopisi todella hyvin Suomeenkin. Eiköhän joku taho ryhtyisi sitä järjestämäänkin, jos vain ehdottaisi. :)
   Hih, oletpa ollut tarkkana! Täälläkin laitetaan veitsi oikealle ja haarukka vasemmalle. Tässä tapauksessa meitä oli monta pöydän kattajaa ja luultavasti vahingossa on laitettu väärinpäin.

   Poista

Kommentit piristävät aina ja saavat teidät lukijat tuntumaan todellisemmilta. Älä hätäänny, jos kommenttisi ei näy samantien - minun pitää ensin hyväksyä se. Kiitos! :)

Sisällön tarjoaa Blogger.