Tunnelmia upealta uima-altaalla

16. heinäkuuta 2017

Löysin ihan sattumalta viime syksynä graduun liittyvän kenttätyön aikana yhden upealta näyttävän uima-altaan. Oli kuitenkin syksy ja allas oli jo kiinni. Ajattelin, että tuota on kokeiltava vielä joku päivä! Haaveilin aurinkotuolissa loikoilusta ja upeasta maisemasta. Uima-allas on nimittäin vähän vuoren rinteellä, josta avautuu näyttävä näköala alla olevalle Iseo-järvelle. Vai miltä näyttää?

Pieni unelmani toteutui tällä viikolla. Nimittäin torstaina menin sinne upealle altaalle kahden kaverini kanssa, eikä paikka tuottanut pettymystä. Kaunis järvimaisema, oliivipuun varjo, rentouttava musiikki ja rauhallinen aurinkotuolin sijainti tekivät päivästä ihanan. Siis meidän aurinkotuolit olivat allasalueen reunalla, josta avautui eturivin näkymä järvelle! Upeaa!

Upea allas ja mahtavat näkymät! Meidän tuolit olivat kauimpana näkyvän tuolirivin takana, vielä lähempänä järveä.

Uima-altaalla oleminen on rentouttavaa, mutta samalla todella väsyttävää. Päivän aikana olo oli rentoutunut. Loikoilin mielelläni aurinkotuolissa välillä jopa auringossa kunnon rasvakerrokseen kääriytyneenä. Inhoan aurinkorasvaa, mutta pakko oli rasvata varmuuden vuoksi. Vaikka altaalla olin rentoutunut, niin kotona olin ihan puhki. Jotenkin auringossa oleminen vie kaikki voimat. Vaikka päivä olikin rentouttava, niin sen jälkeen piti oikeasti kerätä taas energiaa. En tiedä miten selviäisin kokonaisesta viikosta meren rannalla!

Näkymiä uima-altaalta:

Suosittelen kyseistä uima-allasta, jos liikut Iseo-järvellä päin tai jos lomailet Bresciassa ja kaipaat järven rauhaa. Giardino Marilago -niminen uima-allas sijaitsee Iseo-järvellä vähän reilun puolen tunnin junamatkan päässä Bresciasta. Junalippu maksaa 3,30-3,60 euroa riippuen juna-asemasta. Uima-altaalle voi kävellä joko Sulzano tai Pilzone -nimiseltä asemalta. Suosittelen ehdottomasti Pilzonea, koska reitti on selkeämpi ja näköalakin on hienompi. Nimittäin Pilzonesta pääsee uima-altaalle seuraamalla Antica Strada Valeriana -nimistä virallista kävelyreittiä ja matkaa Pilzonen asemalta on reilu kilometri. Viikonloppuna altaalla on varmasti todella täyttä, en suosittele. Viikolla sen sijaan oli sopivan rauhallista. Aurinkotuolit voi myös varata jo netistä, jolloin saa varmasti haluamansa paikan. Mekin ostettiin liput jo etukäteen ja voi sanoa, että kannatti. Saatiin maisemapaikat, vaikka tultiinkiin reilusti avaamisen jälkeen.

Kuvia Antica Strada Valeriana -kävelyreitin varrelta:


Oletko sinä auringottoihmisiä? Käytkö ahkerasti uima-altaalla tai rannalla?

Katariina

Ei kommentteja

Kommentit piristävät aina ja saavat teidät lukijat tuntumaan todellisemmilta. Älä hätäänny, jos kommenttisi ei näy samantien - minun pitää ensin hyväksyä se. Kiitos! :)

Sisällön tarjoaa Blogger.