Franciacorta ja Barcelona - tänne haluaisin palata

3. toukokuuta 2018

Toukokuun Intagram Travel Thursday -kampanjan teemana on "tänne haluaisin palata". Matka- ja retkisuunnitelmia tai ainakin matkahaaveiluja on aina vireillä ja vierailtavia paikkoja olisi paljon. Minulla on tällä hetkellä erityisesti mielessä kaksi melko erilaista kohdetta, joihin pitäisi päästä takaisin. Toinen on yksi minun vakiolähimatkakohteistani, kun taas toinen on oikea ulkomaan kohde. Lue kampanjasta lisää postauksen lopusta.

Pohjois-Italiassa sijaitseva Franciacorta viinialue ja Barcelonan kaupunkitunnelma rantoineen vetävät molemmat minua vastustamattomasti puoleensa. Jotain yhteistä Barcelonalla ja Franciacortan viinialueellakin sentään on - molemmissa pääsee herkuttelemaan ja rentoutumaan! Mikäs sen rentouttavampaa kuin raikas Franciacortan kupliva. Tai ihanat jaettavat pikkupurtavat rannalla rentoutumisen jälkeen.

Tänne haluaisin palata takaisin - kaksi erilaista kohdetta

Vähän tunnettu Franciacortan viinialue Pohjois-Italiassa

Franciacortan viinialue sijaitsee sopivasti minun italialaisen kotikaupunkini, Brescian kupeessa ja sinne pääsee meiltä kätevästi junalla. Olen käynyt siellä monen monta kertaa, mutta kaipaan sinne aina uudestaan. Nyt haluaisin päästä kurkistamaan viiniköynöksiin - jokohan ne vihdoin vihertävät?Tutkittavaa riittää ja minulla olisi jatkuvasti mielessä jotain uutta kokeiltavaa. Pääseeköhän tuota reittiä? Miten pääsisin tuolle viinitilalle? Ja niin edelleen.


Alueena Franciacorta on hieman haastava, sillä kaikkialle ei pysty kävelemään jalkateiden puuttuessa. Eikä se muutenkaan ole pelkkää viiniköynösten välissä hiippailua. Minulla ei ole autoa, joten haluaisin kierrellä Franciacortan alueella nimenomaan jalan. Meno on hidasta ja usein ärsyynnyn, kun en löydäkään jalkakäytävää tai valitsemani reitti ei sittenkään toimi. Minulla on jo mielessä muutama uusi kokeiltava juttu!

Lue myös: Franciacortan viinialue - Pohjois-Italia 


Barcelonan maut ja rentouttava meri

Barcelonassa kävin ensimmäisen kerran viime kesänä ja täytyy myöntää, että kaupungin tunnelma valloitti minut täysin! Olin jostain syystä jättänyt Espanjan aina huomioitta matkakohteena, mutta yllättäen nautin suunnattomasti kielestä, ruoasta ja ilmapiiristä. Me viihdyttiin Barcelonassa erinomaisesti eikä turistipaljouskaan häirinnyt, sillä emme oikeastaan kiertäneet nähtävyyksissä. Rannallekin mentiin vasta vähän ennen auringonlaskua, jolloin se alkoi jo tyhjetä.

Parhaiten Barcelonasta jäi mieleen sen tunnelma ja ihanat kadut. Ruoka oli erinomaista ja italialaiseen ruokaan verrattuna erilaiset maut kiehtoivat. Kaikki oli niin hyvää! Viineihin tutustuminen jäi vähälle. Ensi kerralla pitää päästä tutustumaan myös viineihin!

Toisaalta minua harmittaa, että tykästyin liiankin suosittuun kohteeseen. Kestävän matkailun kannalta olisi parempi matkustaa johonkin muualle. Janoan kuitenkin Barcelonan tunnelmaa!

Lue myös: 4 + 1 vinkkiä BarcelonaanMikä ihmeen Instagram Travel Thursday?

Tämä postaus on siis osa Instagram Travel Thursday -kampanjaa, jonka tavoitteena on levittää matkailutietoutta ja matkailun ilosanomaa Instagram-kuvien välityksellä. Kaikki postauksen kuvat on jo julkaistu minun Instagram-tililläni @raidallisiaretkiablog.

Joka toinen kuukausi on Instagram Travel Thursdayn teemakuukausi ja joka toinen kuukausi aihe on vapaa. Kuvien pitää kuitenkin aina olla jo Instagramissa ennestään julkaistuja (sama koko ja muotoilu myös!). Kuten jo postauksen alussa mainitsin Toukokuun teemana on ’tänne haluaisin takaisin’.

Kampanjan vetäjinä toimivat Travellover ja Vagabonda -blogit ja heidän sivuiltaan pääsee lukemaan myös muut kanpanjaan osallistujat.


Vanhemmat Instagram Travel Thursday -postaukseni:
Lähimatkailua junaillen - IGTT
Nippelihuomioita Italian matkaa varten


Mihin sinä matkustaisit uudelleen? Mihin haluaisit palata?

7 kommenttia

 1. Minulla on herännyt ajatus lähteä kiertämään Pohjois-Italiaa loppukesästä, ja nyt alkoi kiinnostaa tuo Franciacortan viinialue. Kiitos siis vinkistä! :)

  VastaaPoista
 2. Hyvät kohteet! Barcelona on ihana - asuin siellä viitisen vuotta parikymppisenä, ja se vain mahtava paikka, vaikka keskusta paikoin ja ajoittain onkin liian täysi nykyään. Tunnelma on silti tallella. Ja Italiassa viihdyn aina ja kaikkialla. :)

  VastaaPoista
 3. Italia on ihana ja siellä kiinnostaa kaikki kolkat! :D Barcelonassakin olen käynyt ja aivan mukava kaupunki, menisin kyllä uudelleenkin!

  VastaaPoista
 4. Miten on mahdollista, että olen ollut Italiassa yli 20 kertaa, ja Franciacorta on minulle täysin tuntematon ihanuus. Kiitos vinkistä. Vaikuttaa paikalta, joka todella pitäisi nähdä! Ihanaa kesää sinulle!

  VastaaPoista
 5. Viinialue kävisi itselle varsin hyvin Italiasta, hieman tällainen tuntemattomampikin. Samoin Barcelona uusintakäyntinä, mutta mieluummin talvella, josko turisteja olisi silloin hieman vähemmän. Mukavia kohteita, minne tekisi mielesi palata!

  VastaaPoista
 6. Franciacorta kuulostaa tosi mielenkiintoiselta. Kyseinen kuplivakin on vielä testaamatta. Barcelona taas on tuttu ja hieno kohde, vaikka ei oma suosikkini, sillä se ei mielestäni (eikä katalonialaistenkaan mielestä) edusta Espanjaa. Suosittelen vierailua Penedesin viinialueelle, esimerkiksi Pacs del Penedesiin Pares Baltan viinitilalle!

  VastaaPoista
 7. Nyt tuli kaksi sellaista paikka joissa en ole käynyt. Upean näköisiä molemmat! Barcelona on jo pitkään ollut haaveissa mutta myös Italian viinialueet kiinnostavat. Italia näistä on minulle tutumpi.

  VastaaPoista

Kommentit piristävät aina ja saavat teidät lukijat tuntumaan todellisemmilta. Älä hätäänny, jos kommenttisi ei näy samantien - minun pitää ensin hyväksyä se. Kiitos! :)

Sisällön tarjoaa Blogger.