Ensin vähän juttua jäätelöstä


Italialainen jäätelö, gelato, on ihanaa! Hyvän jäätelön löytäminen ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys. gelaterioita on paljon ja jäätelön laatu vaihtelee vaikka itse tehtyä tarkoittava artigianale-merkintä olisikin ikkunassa. Tuntuu, ettei artigianale-merkintäkään takaa jäätelön laatua vaan sen saa parhaiten selville vain maistamalla. Ärsyttävää, jos on tutustumassa uuteen kaupunkiin, mutta sattuu vain keskinkertaiseen jäätelöpaikkaan. Jäätelöhän on maailman vakavin asia, joten huono jäätelö suorastaan pilaa päivän. ;) Olen joskus etsinyt suosituksia TripAdvisorin kautta, mutta minusta sieltäkään ei aina löydy vakuuttavia suosituksia eikä sitä jaksa aina käyttää.

Sain ajatuksen muutama päivä sitten yhden kommentin inspiroimana. Sain Nippelihuomioita Italian matkaa varten -postaukseen Iinalta kommentin, jossa hän toteaa, että oikeasti hyvää gelateriaa ei kyllä joka kulmalta löydy, artigianale-kylteistä huolimatta. Se sai minut ajattelemaan kyselyä ja gelateria-suositusten keräämistä. Lopullisesti vakuutuin ajatuksesta sunnuntaina, kun sain kuulla yhdestä gelateriasta, josta en ennestään tiennyt mitään. Ja se on siis minun ehdoton suosikki jäätelöpaikkani Bergamossa ja Paviassa. Sunnuntaina sain tietää, että Bresciassakin on niitä oikein kaksin kappalein. Kunnon gelateria-listaukselle on selvästi tarvetta!

Sitten itse asiaan: 

Voisitteko te muut Italiassa asuvat suomalaiset auttaa kokoamaan yhteen parhaita gelaterioita?


Minä olen testannut hyvin rajallisen määrän jäätelöpaikkoja ja lähinnä Pohjois-Italiassa. En mitenkään pysty kartoittamaan koko Italiaa. Eikö olisi hienoa koota yhdessä lista parhaista gelaterioista ympäri Italiaa?

Tarvitsen listaamiseen apuanne te muut Italiassa asuvat suomalaiset tai muuten Italiaan erinomaisesti tuntevat seikkailijat! Olisi tottakai hienoa saada mukaan myös italialaisten suosituksia, mutta se olisi monimutkaisempaa. Kirjoitan blogia suomeksi, joten minulle on luonnollista kysellä gelaterioista suomeksi. Siispä kysyn ensin teiltä Italian tuntijoilta!Kerro paras gelateria omassa italialaisessa kotikaupungissasi! 


  1. Kommentoi 14.8. mennessä suoraan blogiin tai jätä kommentti Facebookissa julkaistun linkin alle. 
  2. Kerro kommentissasi kaupunkisi, gelaterian nimi ja jos tiedät vielä osoitteenkin
  3. Lisäksi jos sinulla on jotain perusteluja, kerro ihmeessä! Onko suosittelemasi gelateria perinteinen/historiallinen gelateria vai oletko sinä todennut sen parhaaksi?

Kokoan kyselyn vastauksista myöhemmin oman postauksen, johon listaan Italian parhaat gelateriat.


Ihanaa, jos ilmiannat oman suosikkisi! 


Katariina