Brenon linnan taikaa ja vilahdus pyöräilijöistä

23. toukokuuta 2017

Kävin pitkästä aikaa oikealla retkellä. Viime aikoina retket ovat rajoittuneet mietinnän ja haaveilun tasolle. Jostain syystä on ollut vaikea lähteä mihinkään, vaikka ilmassa on kesän tuntua ja aurinko paistaa. Hyviksi tekosyiksi kotiin jäämiselle olen vakiinnuttanut ennen kaikkea työhakemusten tekemisen ja päänsäryn, vaikka luultavasti pieni irtiotto retken muodossa tekisi vain hyvää molemmille tekosyille. Lisäksi pitää tietenkin siivota, käydä kaupassa, ulkoilla koirien kanssa ja niin edelleen.


No, tänään kunnostauduin ja lähdin. Päätin yhdistää kolme juttua yhteen retkeen: Giro d'Italia -pyöräkilpailun, vierailun linnassa ja viiniviljelmien katselun. Paikaksi valikoitui Breno, josta löytyy linna, johon pääsee kätevästi junalla ja josta pyöräkilpailun tämänpäiväinen reitti kulkee. Junamatkalla sinne sain nautiskella viiniviljelmistä ja ihanasta järvimaisemasta. Perillä näin vilahduksen pyöräilijöistä ja nautiskelin linnan rauhasta. Ihanaa!


Retken pääroolissa piti olla pyöräkilpailu, mutta tasaisella pyöräilijät kulkevat niin lujaa, että koko homma oli ohi 25 sekunnissa. Ainakin pyöräilijöiden osalta, autoja ja moottoripyöriä kyllä riitti rutkasti sekä ennen pyöräilijöitä että niiden jälkeen. Käteen jäi vain 36 sekunttia kestävä video, joka alkaa vähän ennen pyöräilijöiden tuloa ja loppuu vähän niiden pyyhällyksen jälkeen.

Täytyy myöntää, että pyöräilijöitä enemmän sisältöä retkeen tarjosi Brenon linna. Pikaisen pyöräilijöiden katselun jälkeen kiipesin Brenon linnaan nautiskelemaan sen rauhaisuudesta. Nousu on melko jyrkkä, mutta onneksi hyvin hoidettu. Lenkkareilla ja kuivalla ilmalla nousu onnistuu hyvin. Mietin vaan, että mitenkähän korkokengillä kiipeäminen sujuu, jos aikoo linnan ravintolaan illalliselle? Ylös päästyäni en ollutkaan yksin vaan sain seurakseni kaksi erittäin meluisaa teini-ikäistä tyttöä, jotka nautiskelivat auringosta. Onneksi he eivät viipyneet kovin pitkään ja sain rauhan kokonaan itselleni.

Brenon linna on helppo retkikohde, sillä Brenoon pääsee hyvin junalla ja linna sijaitsee ihan kylän keskustassa. Sisäänpääsyä ei tarvitse maksaa eikä kävijöitä ole juurikaan. Linnaan saa tutustua rauhassa ja se olisi erinomainen kohde vaikka piknikille. Ja mikä tärkeintä se näyttää edelleen linnalta muureineen ja torneineen. Alunperin linna on peräisin 1100-1200 luvulta, mutta vuosisatojen kuluessa siihen on lisätty osia ja rakennuksia eri käyttötarkoitusten mukaan. Nykyisin jäljellä on lähinnä raunioita, mutta osa muureista ja muutama torni ovat edelleen pystyssä. Valitettavasti Brenon linna ei ole auki koko vuotta, ainoastaan huhtikuusta lokakuun loppuun. Kesällä linnassa toimii myös ravintola - olisi ihana päästä sinne illalliselle! Valitettavasti en tiedä ravintolan aukioloaikoja, mutta luultavasti se on toiminnassa vain elokuussa.


Olisi tehnyt mieli jäädä kunnon piknikille, mutta ruoat puuttuivat. Tai olihan minulla banaani ja pillimehu, kuten kunnon retkeilijällä konsanaan.


Milloin sinä olet viimeksi retkeillyt? Tai vieraillut jossain lähimaastossa olevassa kohteessa?

Ei kommentteja

Kommentit piristävät aina ja saavat teidät lukijat tuntumaan todellisemmilta. Älä hätäänny, jos kommenttisi ei näy samantien - minun pitää ensin hyväksyä se. Kiitos! :)

Sisällön tarjoaa Blogger.