Tästä se lähtee - Mille Miglia nimittäin!

17. toukokuuta 2017


Koko kaupunki on täynnä pörinää ja ihmisten vilinää. Aurinko porottaa ja on ihana ilma. Kaikki valmistautuvat Brescian suurimpaan tapahtumaan Mille Migliaan. Kyseessä on vanhanajan autojen kilpailu, joka alkaa Bresciasta ja myös päättyy tänne. En pureudu sen tarkemmin autojen kriteereihin tai kilpailun sääntöihin, niistä voi lukea tarkemmin kilpailun nettisivuilta. Sen verran sanon kuitenkin, ettei kilpailu ole avoin ihan kenelle tahansa. Sen lisäksi, että autolla on tarkat kriteerit, on osallistumismaksu huiman kallis. Useita tuhansia euroja, olisikohan se ollut tänä vuonna noin 7000 euroa.


Ikkunasta kuuluu moottorin pörinää ja hassua putputusta. Kaupat, kahvilat ja ravintolat ovat täyttäneet näyteikkunansa tapahtuman mainoksilla ja jopa oikeilla vanhanajan autoilla. Yhdessä kahvilassa on auto parkissa pöytien keskellä, kuten myös eräässä kenkäkaupan näyteikkunassa. Hotellien hinnat ovat pilvissä ja silti ne ovat täynnä, varsinkin kilpailun lähtöä ja maalin tulopäivää edeltävät yöt. Mille Miglia on läsnä kaikkialla.


Tänään alkaa kilpailuun osallistuvien autojen rekisteröinti, joka jatkuu myös huomenna aamulla. Varsinainen lähtö tapahtuu huomenna klo 14.30 alkaen ja viimeisimmän auton pitäisi päästä matkaan vasta viiden maissa. Ensimmäinen etappi on Padovassa, sitten suuntana on Rooma, jonka jälkeen pysähdytään Parmassa. Sunnuntaina autoja odotellaan taas innokkaasti täällä Brescian päässä.
Taidan käydä tänään vilkaisemassa autojen rekisteröintiä ja muuten vaan tunnustelemassa kaupungin tunnelmaa. Kaupungilla kiertely, vaikka sitten autojen varjolla, on oiva keino saada vähän aurinkoa ja väriä käsivarsiin. Huomenna käyn varmaan vilkaisemassa lähteviä autoja, jotka kurvaavat ihan keskustasta, vaikka varsinainen lähtöviiva onkin vähän kaupungin ulkopuolella. Lähtöä on niin helppo seurata, kun tietää tarkalleen ajankin. Ei tarvitse turhaan tällaisen ei-minua-nyt-ne-autot-oikeastaan-kiinnosta -tyypin turhaan odotella. Juuri tästä syystä sunnuntain maaliin tulijat eivät niin minua innosta. Voin ihan hyvin vilkaista niitä telkkaristakin... ;)

Kuvat ovat parin vuoden takaa, koska tämän vuoden kuvia ei vielä ole. Olen kuunnellut koko aamun autojen pörinää ikkunasta, mutta vielä en ole yhtään kilpailuun osallistuvaa autoa nähnyt. 

Ihanaa viikkoa!

---
Lähteet:
Mille Miglia -kilpailuun liittyvät tiedot ja reittikartta on otettu kilpailun virallisilta nettisivuilta.

Ei kommentteja

Kommentit piristävät aina ja saavat teidät lukijat tuntumaan todellisemmilta. Älä hätäänny, jos kommenttisi ei näy samantien - minun pitää ensin hyväksyä se. Kiitos! :)

Sisällön tarjoaa Blogger.