Huhtikuun paikka

12. toukokuuta 2017


Kuukauden paikka -postaussarja 


Aion alkaa julkaista kuukauden paikka -postaussarjaa, jossa tarinoin aina kyseisenä kuukautena erityisen merkittävästä tai muuten eniten läsnä olleesta paikasta. Tavoitteena on julkaista kuukauden paikka -postaus kuukausittain, suurin piirtein joka kuukauden alussa. Nyt ollaan jo vähän turhan pitkällä, mutta haluan silti aloittaa jo huhtikuusta. Arvaatko alla olevasta kuvasta mistä paikasta on kyse?

Huhtikuu oli yliopistosta valmistumista seuraava kuukausi. Valmistuin ihan maaliskuun lopussa, joten oli luonnollista, että huhtikuussa pääasiassa lepäilin ja rentouduin. En oikein tiennyt mitä olisin tehnyt. Jotenkin gradu jätti jälkeensä täyden tyhjyyden sekä konkreettisen ajan käytön kannalta että henkisestä näkökulmasta. Kotona oli hyvä rentoutua ja olla tekemättä mitään.

Kuukauden paikaksi en kuitenkaan valinnut kotia, sillä sitäkin merkittävämpi paikka huhtikuussa oli Kuopio ja ylipäänsä Suomen reissu. Heti huhtikuun alussa liitelin Suomen kamaralle ja vietin siellä kokonaisen viikon. Viikko ilman töihin jäänyttä toista puoliskoa ja pystykorvaisia karvapallojani oli hieman outo. Yleensä me matkustetaan aina yhdessä, vaikka toki lentäminen oli paljon rennompaa ilman koiria. Ne osaavat kyllä käyttäytyä erittäin hyvin, mutta ne lisäävät kannettavien laukkujen määrää kahdella. Koirien raahaamiseen verrattuna pelkän käsimatkatavaroihin laskettavan matkalaukun kanssa liikkuminen oli niin kevyttä! Vaikka itsekseen matkaaminen oli outoa, niin samalla oli ihana nähdä perhettä ja erityisesti kummipoikaani. Ulkomailla asuessa perhettä näkee ihan liian harvoin ja varsinkin kummipojan kasvun seuraaminen etänä harmittaa. Ei sitä meinaa tunnistaa, kun joka kerta se on kasvanut taas hurjasti.


Kuopiossa vietin sään puolesta sekä kauniita päiviä että harmaita ja sateisia päiviä. Ei niitäkään liikaa ollut vaan lomailu sujui hyvin. Tosin Italiaan verrattuna oli aika kylmä. Vaatetuksessa palasin takaisin talvivarusteisiin, kun taas Italiassa pystyi käyttämään jo kevyempiäkin vaatteita. Yleensä Suomeen tullessa pakkaan ihan vääränlaisia vaatteita, mutta tällä kertaa osui kaikki kohdalleen. Kuopion lisäksi vietin päivän Tampereella ja muutaman tunnin Helsingissä. Helsingistä jäi pääasiassa mieleen jäisen hyytävä tuuli, joka häiritsi huomattavasti ulkona liikkumista. Tampereella sen sijaan ripotteli vähän vettä, mutta ei se juurikaan haitannut. Kuumat kaakaot tekivät hyvää!


Onnistunut lomani Suomessa huipentui typötyhjällä lentokentällä vietettyyn yöhön. Minä halusin tietenkin verestää vanhoja muistoja: juuri täysi-ikäisenä minulla oli tapana viettää yö lentokentällä, koska usein outoihin aikoihin lähtevät lennot olivat halvempia. Mitä sitä ei olisi tehnyt rahaa säästääkseen! Tästä eteenpäin taidan kuitenkin suostua mukisematta, kun italialainen puoliskoni suosittelee normaaliin aikaan lähtevää lentoa, vaikka se sitten maksaisi vähän enemmän. Teini-minääni verrattuna arvostan nykyisin enemmän matkailun mukavuutta. Taidan olla jo tulossa vanhaksi.


Lue myös nämä:


Miten te muut ulkosuomalaiset ja muuten vaan matkailevat toimitte? Valitsetteko halvemmat lennot ja hankalammat lentoajankohdat? Vai voittaako mukavuus?

Kata4 kommenttia

 1. Minä olen sen verran mukavuudenhaluinen, että haluan lentää inhimillisiin aikoihin :-) Ja mielellään jopa suoraan. Joskus on ollut vaihdollisia lentoja, mutta sitten on kentillä pitänyt syödä ja muutenkin rahaa hujahti johonkin, joten eipä siinä sitten loppupelissä paljoa kuluissa säästänyt :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suorat lennot on kyllä huomattavan mukavia! Ja lentokentät ovat yllättävän kalliita. Ihan kahviin ja syömiseen vaihdon aikana saa tosiaan kulumaan vaikka kuinka paljon.

   Poista
 2. Moi! Seurasin vanhaa blogiasi, ja huhtikuussa näin Tampereella sinua muistuttavan tyypin (hetken pohdinnan jälkeen osasin yhdistää) ja tää postaus todistaa, että se olit kuin olitkin mitä luultavimmin sinä! Näytit turistilta, minkä vuoksi varmaan kiinnitit huomioni :) Pieni maailma.
  Innolla seurailen uutta blogiasi. Buon weekend!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, uskomaton sattuma!! Kävin huhtikuun alussa tosiaan Tampereella ja ennen ystäväni tapaamista pyörin vähän ympäriinsä, enkä ihmettele yhtään, jos näytin turistilta. :D
   Kiva, että luet tätä uuttakin tuotosta! Ihan harmittaa, että se edellinen kuihtui pois. Lisäksi vähän hävettää, että ei tullut kirjoitettua "viimeistä" postausta.
   Hyvää viikonloppua sinullekin!

   Poista

Kommentit piristävät aina ja saavat teidät lukijat tuntumaan todellisemmilta. Älä hätäänny, jos kommenttisi ei näy samantien - minun pitää ensin hyväksyä se. Kiitos! :)

Sisällön tarjoaa Blogger.