Matkakohde haltuun ennen matkaa

17. elokuuta 2017

Viime aikoina minussa on herännyt taas pitkästä aikaa kipinä matkustamiseen. Ennen suunnittelin matkoja Italiaan - nyt haluan nähdä jotain muuta. Italiassa matkailusta on tullut minulle kotimaanmatkailua, ihan loogista sinällään, asunhan nykyisin täällä. Nautin suunnattomasti lähimatkailusta ja päiväretkien tekemisestä lähiympäristöön. Nyt syttynyt kipinä on kuitenkin suunnattu muita maita kohti. Tällä hetkellä eniten kiinnostavat Euroopan maat, mutta pientä mielenkiintoa minulla olisi myös Aasiassa matkustamiseen. Toinen puoliskoni haluaisi Yhdysvaltoihin.

Kesäkuussa matkustettiin käymään Barcelonassa ja seuraavana vuorossa on Lontoo. Ihan huippua! Lontoon matkaa suunnitellessani olen huomannut selkeän kaavan uuteen kohteeseen tutustumisessa. Olen huomannut käyttäväni samoja lähteitä ja eteneväni suunnilleen samalla tavalla kuin ennen matkaa Barcelonaankin tutustuessani. Mielestäni jonkinlainen tutustuminen matkakohteeseen jo ennen matkaa on tärkeää, jotta paikan päällä ei ole ihan hukassa. Minusta on helpompi keskittyä rentoutumiseen ja lomailuun, jos on vähän miettinyt etukäteen mitä kohteelta haluaisi. Listasin ylös hahmottamiani vaiheita, joita seuraan suurin piirtein matkaa suunnitellessani.

Miten tutustun matkakohteeseen ennen matkaa?

1. Perinteinen painettu matkaopas

Kun matkakohde on valittu, marssin ihan ensimmäiseksi ostamaan matkaoppaan. Minusta on mukava selata oikeaa kirjaa sohvan nurkkaan käpertyneenä. Se tuntuu jotenkin konkreettisemmalta. Sivujen plärääminen ja kuvien katselu on myös rentouttavaa. ;)

Ennen matkaa haluan lukea hieman kohteen historiaa ja taustatietoja. Matkaoppaat myös listaavat hyvin niin sanotut pakolliset nähtävyydet. En välttämättä halua edes käydä niissä, mutta minusta hyvä lähtökohta on niiden tietäminen. Sen jälkeen on hyvä alkaa miettimään itseä kiinnostavia juttuja. Joihinkin suosituimpiin nähtävyyksiin voi myös joutua varaamaan liput etukäteen. Jos sen tietää jo ennen matkaa, kohteessa ei tule pettymyksiä. Kohteen kokonaiskuva hahmottuu hyvin oppaan tekstien ja karttojen kautta. Minulle ei kuitenkaan riitä opas, jossa vain listataan kohteita. Haluan aavistuksen syvempää sisältöä.

Tällä hetkellä pidän eniten National Geographic Traveler -matkaoppaista. Minusta niistä löytyy sopivasti historiaa ja taustatietoja. Kaupunkien eri alueet esitellään hyvin ja jokaisesta kerrotaan niiden syntyyn tai kehitykseen liittyvää tietoa. Myös päänähtävyyksistä kerrotaan muutakin kuin nimi ja osoite.



2. Kohteen virallinen nettisivu

Perinteisen matkaoppaan lisäksi kurkistan myös kohteen virallisille nettisivuille. Ainakin suosituimmilla matkailukaupungeilla on omat sivunsa. Barcelonan matkaa suunnitellessani tutkin Visit Barcelona -sivua ja nyt olen tutustumassa Lontoon Visit London -sivuun. Virallisilta matkailusivuilta löytää yleensä tietoja nähtävyyksistä, niiden aukioloista ja hinnoista. Monesti esitellään myös kohteen julkista liikennettä ja siihen liittyviä tietoja, esimerkiksi matkailijoille tarjolla olevia päiväpasseja.

Minusta kohteiden nettisivut ovat usein hieman kaoottisia. Sivuilla on helppo hyppiä asiasta toiseen, mutta minusta kohdetta on vaikea hahmottaa pelkästää nettisivujen kautta. Jos ensin tutustuu matkaoppaaseen, nähtävyyksien ja kaupungin alueiden nimet alkavat tuntumaan tutuilta, jolloin on myös helpompi sompailla nettisivujen kaoottisemmassa maailmassa. Hyödyllistä tietoa löytyy ilman muuta myös kohteiden matkailusivuilta - minusta se vain on liian kaoottinen tapa aloittaa kohteeseen tutustuminen.



3. Tripsteri-matkaoppaat - tripsteri.fi

Tripsteri-sivusto on minulle melko uusi tuttavuus, mutta sen tarjonta vaikuttaa mielenkiintoiselta ja hyödylliseltä. Mielestäni reilu matkailu on teema, jota kaikkien matkailijoiden tulisi pohtia ja ottaa mahdollisuuksien mukaan huomioon matkan aikana. Minulla ainakin on vielä rutkasti parantamisen varaa! Lisäksi paikallisten ja erittäin hyvin kohteen tuntevien vinkit ovat loistava lisä tavallisen matkaoppaan tietoihin. Tripsteri-matkaoppaita löytyy monista kohteista ja sisältöä lisätään ja päivitetään jatkuvasti.

Minusta esimerkiksi Lontoon eri kaupungin osien kuvaukset vaikuttavat mielenkiintoisilta ja brunssivinkkejä olisi ihana päästä hyödyntämään, mutta me ollaan liikenteessä vain viikolla.

Lainaus Tripsteri-sivustolta:

Tripsteri on jatkuvasti kasvava matkaopas, jonka kirjoittajat kertovat lukijoille rehellisesti läpikotaisin tuntemistaan kohteista. Oppaan tulot menevät suoraan kirjoittajille. Me Tripsterin kirjoittajat olemme viettäneet kohteissamme pitkiä aikoja tai asumme niissä. Meille on tärkeää, että reilusti paras matkaopas ei ole reilu ainoastaan kirjoittajia ja lukijoita kohtaan. Haluamme, että reiluus ulottuu myös Tripsterin matkakohteisiin.
Uskallamme luvata, että seuraavia vinkkejä noudattamalla myös omasta reissustasi tulee paras mahdollinen!


4. Matkablogit ja muut ulkosuomalaisten blogit

Kun olen ensin selvittänyt kohteen perustiedot matkaoppaan ja kohteen virallisten matkailusivujen avulla ja kerännyt vinkkejä Tripsteri-matkaoppaasta, alan lopuksi etsiä vieläkin yksityiskohtaisempia vinkkejä blogien kautta. Monet bloggaajat kirjoittavat tarkkoja kuvauksia vähemmän tunnetuista nähtävyyksistä ja suosittelevat ruokapaikkoja. Omakohtaiset kokemukset ja hienot kuvat inspiroivat myös omaa matkaa varten.

Minä pidän kohteiden tunnelmaan uppoutumisesta blogien tekstien kautta, mutta erityisesti haen blogeista ruokavinkkejä. Ravintoloita ja kahviloita on tarjolla vaikka kuinka paljon, mutta niiden laadusta ei ole takeita. Minusta on ihanaa kuljeskella kaduilla ja valita joku kivan näköinen eteen tuleva ravintola/kahvila, mutta joskus on hienoa suunnistaa etukäteen valittuun paikkaan. 

Toisaalta minusta on kiva merkitä jo etukäteen mahdollisia hyvä ruokapaikkoja ja kahviloita Google Mapsiin, josta kuljeskelun aikana on helppo kurkata lähellä olevia suositeltuja paikkoja. Joskus tosin vaeltelen ihan väärässä suunnassa ennalta merkittyihin paikkoihin nähden, mutta toisinaan niistä on myös apua. Aina ei voi pysyä kartalla...

5. Trip Advisor

Blogien lisäksi on mukava selata Trip Advisorin arvosteluja ja kommetteja. Tosin tähän kohtaan panostan vaihtelevasti. Joskus etsin Trip Advisorista ahkerasti ravintoloiden suosituksia ja lueskelen arvosteluja eri matkailu nähtävyyksistä. Toisinaan en edes avaa sivustoa. Riippuu ihan kohteesta ja minua siellä kiinnostavista jutuista. Myös käyttäjien lataamat kuvat ovat joskus mielenkiintoisia. On mukava kurkistella jo etukäteen maisemia tai ravintolan annoksia. Eilen katselin kuvia muutamasta lontoolaisesta hotellista.

6. Instagram & Pinterest

Instagramin ja Pinterestin käyttö matkan suunnittelussa on minulle vielä melko uusi juttu. Olen huomannut, että niiden kautta on ihanaa katsella kuvia tulevasta matkakohteesta. Maisemat ja nähtävyyksien kuvat auttavat matkan suunnittelussa. Tosin kuviin ei kannata luottaa liikaa, sillä ne eivät kuitenkaan kerro koko totuutta. Kuvakulmaa vaihtamalla saa tilanteesta suljettua kuvan ulkopuolelle yllättävän paljon yksityiskohtia. Kuvien kautta voi kuitenkin inspiroitua! Ja saattaapa Pinterest-kuvien kautta päätyä myös mielenkiintoisille sivuille, joista löytää lisää matkavinkkejä.


7. Google Maps & Street View

Loppuun haluan lisätä vielä Google Mapsin. Saatan katsoa etukäteen katunäkymän avulla miltä hotellin ympäristö näyttää tai mikä olisi kivan näköistä aluetta kävelylle. Tai kuten jo blogeihin liittyvässä kohdassa totesin, merkitsen usein Google Mapsiin jo etukäteen kivalta vaikuttavia ravintoloita ja kahviloita. Paikan päällä on helppo Google Mapsiä vilkaisemalla tarkistaa, jos lähellä sattuu olemaan kiinnostavia jo etukäteen valitsemiani paikkoja. Haahuilua ja hetken huumassa valitsemista unohtamatta! En missään nimessä kulje nenä kiinni Google Mapsissä enkä todellakaan suunnista vain ennalta valittuihin paikkoihin, mutta joskus se on hyödyllistä.

Tallentamalla alueen kartan myös offline-tilaan karttaa voi käyttää myös ilman nettiä. Offline-tilassa ei ole mahdollista hakea osoitteita tai paikkoja, mutta oman sijainnin ja karttaan tallennetut paikat näkyvät silti. Toimii hyvin, jos merkitsee karttaan paikkoja etukäteen!


Miten sinä tutustut uuteen matkakohteeseen etukäteen? Onko sinulla joku oma tapa kohteen haltuun ottamiseen ennen matkaa? Käytätkö jotain tiettyjä lähteitä? 


Katariina

28 kommenttia

  1. Olen itse juuri miettinyt matkakohteisiin tutustumista sekä yleisesti että omalla kohdalla! Sinulla on aika kattava listaus ja taustatutkimus. ^_^ Minä yleensä googlaan pikaisesti ne pääkohteet uusista paikoista, mutta muuten en koske näihin "pakollisiin nähtävyyksiin" juurikaan etukäteen. Ne tulee yleensä vilkaistua matkanvarrella jonnekin muualle. Luen yleensä paikan historiasta kertovia teoksia ja sitten paikkaan sijoittuvia romaaneja. Kahvilat etsin tarkasti etukäteen netistä ja merkkaan ne karttaan, ja saatan lukea ulkomaisen lehdistön (Guardian, New York Times jne.) matkajuttuja paikasta. Katson myös Google Images kuvahausta kuvia. Itse kohteessa mukana yleensä on vain kartta ja romaani ja hyvät kävelykengät. ^_^ ***sateenmuruja.com***

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Kartta, romaani ja hyvät kengät" kuulostaa hyvältä suhtautumiselta! :)

      Uuteen kohteeseen sijoittuvien romaanien lukeminen kuulostaa kerrassaan ihanalta! Se voisi tosiaan olla mielenkiintoinen tapa tutustua kohteeseen. Pitää joskus kokeilla! :)

      Poista
  2. Sulla tosiaan kattava listaus eri lähteistä. Periaatteessa käytän samoja lähteitä (paperisia matkaoppaita lukuunottamatta paitsi Viipurissa mulla oli teemaopas "suomalainen Viipuri" joka oli hyvä apu bongaamaan suomalaista historiaa), mutta kiireessä perehtyminen etukäteen voi silti jäädä vähän pintapuoliseksi.
    Olen samaa mieltä, että eri lähteitä kannattaa käyttää ja tutustua niin että keskeiset paikat ja nimet tulee tutuiksi. Sitten voi päättää käykö niissä vai ei ;)
    Lisäksi tykkään ottaa jotain kohteeseen liittyvää matkaluettavaa mukaan. Voi olla vaikka kaunokirjallisuutta, joka avaa kulttuuria tai historiaa eri tavalla.

    Viime aikoina monet matkat ovat tosin olleet ulkomailla asuvien ystävien luokse, jolloin olen pitkälti heidän jo vinkkien varassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään kohteeseen perehtymisestä jo etukäteen, mutta kiire valitettavasti häiritsee monesti. Seuraan suunnilleen kirjoittamaani listausta, mutta useimmiten haluaisin käyttää siihen enemmän aikaa. Kunnolliseen valmistautumiseen tarvitsisi todellakin aikaa!

      Kohteeseen liittyvä matkalukeminen pitäisi minunkin ottaa ehdottomasti tavaksi! 😊

      Ja kohteessa asuvien vinkit ovat kultaa!

      Poista
  3. Hyviä vinkkejä perusteelliseen suunnitteluun!

    Nyt kun on pieniä lapsia, valitettavan usein matkakohteisiin tutustuminen jää ihan pintapuoliseksi - joskus unohtuu kiireessä kokonaan! Ennen rrrrrakastin suunnitella reissua etukäteen ja mulla oli aina ihan älyttömät muistiinpanot piirrettynä karttaan. Yritin etsiä niitä ei-niin-tunnettuja paikkoja, missä käydä.

    Nyt matkakohteita pitäisi tavallaan tutkia etukäteen sitä suuremmalla syyllä, kun mukana on lapsia (sentään onneksi ei enää vauvaa, huh!), mutta en vaan ehdi. Enkä muista. Ja sitten reissun päällä tulee monta perhana-elämystä, että "tämänkin jos olisi etukäteen selvittänyt, niin..." :D

    Silloin kun ehdin tutkia, niin blogit.fi -sivustolta saa hyvin etsittyä blogeista kohdepostauksia hakusanan/tunnisteen perusteella. Tulee samalla luettua sellaisiakin blogeja, mitä ei ennestään tunne.

    Ja jos muistan tarpeeksi ajoissa, yritän tilata lähikirjastoon matkaoppaan. Onneksi kuitenkin mulla on puhelimessa Maps.me, mikä on tosi toimiva offline-kartta maailmalla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiire on matkan suunnittelun vihollinen! Lasten kanssa riittää varmasti tekemistä! Minullakin on monesti vaikeuksia omistaa tarvittava aika kohteeseen tutustumiseen - sitä on vaan niin helppo lykätä. 😐 Onneksi lomailla voi myös ihan spontaanisti. 😊

      Kiitos blogit.fi-sivustoon ja maps.me-sovellukseen liittyvistä vinkeistä! Minulle ei ole tullut mieleenkään hakea blogit.fi-sivustolta tunnisteiden avulla. Ja suosittelemassa karttaa en tunne ennestään. :)

      Poista
  4. Mun on pakko myöntää, että suunnittelu jää aina vähän huonolle tolalle. Aina ennen jokaista matkaa päätän suunnitella huolella, mutta jopa pakolliset majoitusten varaamiset ja muut jää aina viime tippaan. Ehkä opin vielä joskus.

    Tuohon olen sentään yrittänyt panostaa, että päätyisin kohteelle reilujen asioiden pariin. Muutaman ikävän mokan olen menneisyydessä tehnyt, niin nyt yritän vähän katsoa, ettei niitä tulisi enempää. Tästä syystä erityisesti majoitusten varaamisessa kestää, minkä vuoksi muu valmistautuminen jää vähän vähemmälle. Kiva tietää, että Tripsterissä on panostettu tuohon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella hienoa, jos sinä huomioit reiluuden majoituksia varatessasi! Minulla taas jää usein se reiluuden miettiminen ihan huomaamatta taka-alalle. Viime aikoina olen mietiskellyt siihen liittyviä asioita, mutta valitettavan vähän reiluutta muistaa miettiä käytännössä. Pitäisi parantaa ehdottomasti!

      En tosiaan tunne Tripsteria vielä perinpohjin, mutta ainakin heidän toiminnan kuvauksesta painotettiin myös reiluutta. 😊

      Poista
  5. Mäkin tykkään lukea jotain paikallisopasta, useimmiten se on Lonely Planet. Tripsteriä en olekaan pitkiin aikoihin muistanut vilkuilla. Välillä käytän itse Rantapallon kohdeoppiata ja artikkeleita, ja toki tietysti myös blogeja. Lähimatkialussa ehdoton suosikkini on ihan vaan googlemapsin selailu. Siitä näkee kätevästi mitä nähtävyyksiä tms lähiseuduilla on ja niitä klikatessa pääsee suoraan myös paikkojen verkkosivuille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla, etten ole ainoa matkaoppaiden kuluttaja! ☺️ Minusta on tuntunut, että monet eivät enää lue perinteisiä oppaita vaan netissä surffailu riittää. Minusta taas oppaat ovat ihania! Vaikka toki muitakin lähteitä tarvitaan.

      Rantapallon kohdeoppaisiin pitäisikin perehtyä paremmin! Hah, minäkin käytän Google Mapsiä nähtävyyksien etsintään. On ihan super kätevää, kun kartalta pääsee suoraan nettisivuille! 😊

      Poista
  6. Tuon kaiken jos ehtisi tehdä... Minä kyllä katselen matkaoppaita ja unohdan paikannimet samantien. Paras tapa päästä reissufiilikseen on lukea jotain maahan liittyvää romaania tai matkakertomusta. Toinen hyvä tapa on luottaa paikalliseen ystävään, hänellä on usein parhaat tärpit ja suunnitelmat. Kolmanneksi nostaisin blogikirjoitukset, niissä on hyviä vinkkejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään muista nimiä kovin pitkään! En pystyisi luettelemaan tai selittämään kenellekään lukemaani. Minulla nimet kuitenkin jäävät jonnekin alitajuntaa ja pikku hiljaa niitä alkaa tunnistamaan. 😅 Onneksi ne eivät sentään katoa ihan savuna ilmaan.

      Muissakin kommenteissa mainittiin kohteeseen liittyvä lukeminen. Pitäisi minunkin kokeilla! Jotenkin minulle ei ole edes tullut mieleen.

      Olen samaa mieltä kanssasi myös paikallisten vinkeistä ja blogiteksteistä! Valmisteluun saisi kulumaan hurjasti aikaa, mutta yleensä kiire vaivaa.

      Poista
  7. Onpas hyvä postausaihe, täytyy kirjoittaa tästä itsekin! Osittain samoja valmistautumisjuttuja kuin sulla (ilmiselväsi), mutta myös muutamia eri... Ja esimerkiksi kohteiden virallisiin sivuihin tutustun aniharvoin! Ne tosiaan tuntuvat jotenkin kaoottisilta, ja niissä tuntuu usein olevan ne kaikista pahimmat massakohteet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että tykkäsit! Kirjoita ihmeessä ja linkitä tekstisi myö tänne niin ei mene minultakaan huomaamatta ohi. ;) Olisi mielenkiintoista lukea sinun valmistautumisestasi.

      Minustakin viralliset sivut ovat usein todella kaoottisia eikä niistä yksin saa oikein mitään irti. Vilkaisen niitä usein matkaoppaan tueksi. Näkee onko turistikohteet samoja... ;)

      Poista
    2. Joo, koitan muistaa linkittää! Parhaillaan tekstiä tässä perjantai-illan ratoksi luonnostelen.

      Poista
    3. Mikä siinä onkin, että viralliset sivut ovat yleensä tosi kakofinisia? En tykkää yhtään, siellä on aina kaikki mahdollinen ja mahdoton linkitetty ja tungettu siihen etusivulle, mistään ei löydä mitään. Mulla ehkä yleisin tapa on iskeä kohteen nimi Googleen ja katsoa mitä tulee :D ja layovereilla teen tän yleensä siinä hotellilla, kun päivän ohjelmaa ryhdyn miettimään. Toki kollegoilta aina lennon aikana tulee myös kyseltyä tietääkö joku jotain kivaa nähtävää paikassa x :) Omilla reissuilla olen ehkä vielä laiskempi mitään etukäteen miettimään, otan kahvin käteen ja lähden tutkimaan :)

      Poista
    4. "Kahvi käteen ja tutkimaan" kuulostaa hyvältä. Minä yritän tasapainoilla spontaaniuden ja suunnitelmallisuuden välillä. Ihaninta on usein juuri paikan tunnelman tunnustelu ja ihan vain rauhassa oleminen. Toisaalta en haluaisi "menettää" jotain, jonka olisin ehdottomasti halunnut nähdä. 🤔 Hankalaa! 😅

      Poista
  8. Tosi hyviä vinkkejä! Näistä menee heti osa talteen ja osa onkin jo ennestään tuttuja. Hotellin ympäristön tutkin aina Street Viewilla, koska se helpottaa suuresti perille pääsemistä. Aiemmin ostin aina kohdekaupungin tai maan opaskirjan, mutta nyt niiden ostaminen on vähentynyt, kun netistä saa niin hyvin tietoa. Kirjassa on kyllä ehdottomasti parhaiten listattu kaikki. Käytin New Yorkin matkalla Trip Advisorin karttaa, jonne olin tallentanut suosikkipaikkani, se toimi todella hyvin ja kertoi lähellä olevat metroasemat, ravintolat sekä majapaikat. (toivottavasti tämä ei tullut tuplana, yritin jo kerran laittaa, mutta en huomannut, että sitä olisi julkaistu)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hyvä, jos tulee vinkit tarpeeseen! 😊 Minä luen (tai yritän lukea) matkaopasta ennen matkaa. Kohteessa se useimmiten jää. Totta on, että nykyisin netistä löytää hyvin tietoa, mutta minusta oikeissa kirjoissa on tunnelmaa. 😊

      Ensimmäinen kommenttisi ei tullut perille. Ihanaa, että jaksoit raapustaa kommentin uudestaan! 😊

      Poista
  9. Kovasti oli sinun "etumatkailukuviot" samanlaiset kuin minulla. Tosin tuo Tripsteri-sivusto oli minulle aivan uusi juttu. Täytyypä tutustua sivustoon tarkemmin. Koskaan kun tietoa ei voi olla liikaa. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi kommentista! 😊 Hyvä, jos sait jotain uutta tietoa.

      Poista
  10. Kiva postaus, kiitos! Oma valmistautuminen matkoihin on nykyään aika ylimalkaista, joten siinä riittäisi petrattavaa. Lentojen varaamisen yhteydessä toki luen Tripadvisoria, blogeja ja muita kiinnostavia googlailun tuloksia, mutta kun lennot on hankittu, niin ennakkoperehtyminen aikalailla loppuu. Siihen palataan sitten vasta pari viikkoa ennen matkaa, jolloin varataan paniikissa hotellit ja tarvittaessa auto. Vain hyvin harvoin varaamme etukäteen mitään aktiviteetteja tai muita. Aikaisemmin mulla oli aina paperipainos Lonely Planetin matkaoppaasta reissuilla mukana, mutta sitten sekin jostain syystä jäi. Nyt olemme parilla viime reissulla palanneet taas tuon LP:n kantamiseen mukana matkoilla, ja se onkin taas tuntunut ihan näppärältä. Tosin molemmilla kerroilla olemme hukanneet opaskirjan matkalle, joten ihan putkeen homma ei ole mennyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Ihana kuulla, että postaus miellytti. 😊
      Te olette ilmeisesti olleet niin antautuneita kohteen tutkimiseen, että opaskin on unohtunut siinä tilassa. 😃 Minä taas olen varannut viimeisimmät matkat melko viime tipassa, joten kohteeseen tutustumiseen on jäänyt sen takia melko vähän aikaa. Olen silti suunnilleen seurannut listaustani, mutta mukavampaa olisi edetä rauhassa haaveillen suunnittelunkin kanssa. Joku kommentoi, että ei tutustu kohteeseen etukäteen vaan oikeasti uppoutuu paikkaan paikanpäällä. Voisi olla aika upeaa kokeilla noin rentoa tapaa. Vai mitä luulet?

      Poista
    2. *Joku kommentoi - siis tarkoitin Tämä matka -blogin kommenttia alla 😅

      Poista
  11. :D Minä tutustun kohteeseen yleensä vasta vierailun JÄLKEEN.

    Tämä on ihan totta. Tietty katselen noin suurinpiirtein mitä kannattaisi nähdä, mutta en lue matkaoppaita tai surffaile netissä simona etsien tietoa. Mene, koen ja sitten kun kirjoitan blogipostausta (jos kirjoitan), etsin sen tiedon, mikä tuntuu uupuvan. Näin olen toiminut jo vuosia. Instagramiin, Pinterestiin ja TriAdvisoriin en kyllä silloinkaan suostu koskemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa mielenkiintoiselta tavalta valmistautua matkaan! Ja ihanan rennolta!

      Usein vaarana on liiallinen suunnittelu. Liika tieto ja toisten mielipiteet saattavat myös vääristää kokemusta tai luoda vääriä odotuksia. Sinun tapasi uppoutua kohteeseen kohteessa voisi olla kokeilemisen arvoinen tapa. Harkitsen sitä seuraavaa matkaa suunnitellessani. 😊

      Olen vasta hiljattain kokeillut Instagramin, Pinterestin ja TripAdvisorin tuomia mahdollisuuksia enkä ole vielä täysin vakuuttunut. Instagramissa on välillä tarjolla liikaa selfietä ja kuvat voivat olla rajustikin muokattuja. Kun taas TripAdvisorissa ihmisten arviot ovat välillä ihan mitä sattuu ja makuasioistahan ei voi kiistellä. 😅 Tietoja pitää tosiaan suodattaa kunnolla!

      Poista
  12. Mä niin kaipaan tuota suunnittelua! Liian usein tulee lähdettyä reissuun ja vasta paikan päällä tulee mietittyä mitä tehdä? Toki usein on jo etukäteen jotakin mielessä, miksi sinne kohteeseen haluaa matkustaa, tykkään kanssa lukea matkaoppaita, usein myös ääneen perheeni iloksi ;) Paikasta riippuen menen aina ensimmäiseksi turistitoimistoon ja pyydän heitä pointtaamaan karttaan kaikki "must nähtävyydet" ja panoramapaikat, sitten kerään kaikki esitteet joita selailen innolla ja poimin niistä kaikki kiinnostavat paikat. En ole kuullutkaan tuosta Tripsteristä, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suunnittelu on mukavaa, jos sillä ei vaan vahingossa luo liikaa odotuksia. Minulla on myös vaarana listata liikaa tekemistä. Loppujen lopuksi ihaninta on rauhassa nauttiminen ja paikan tunnelman tunnustelu. 😊

      Käy ihmeessä tutkimassa Tripsteri-sivustoa! Tutustuin itsekin siihen vasta hiljattain, mutta ainakin minusta se vaikutti mielenkiintoiselta.

      Poista

Kommentit piristävät aina ja saavat teidät lukijat tuntumaan todellisemmilta. Älä hätäänny, jos kommenttisi ei näy samantien - minun pitää ensin hyväksyä se. Kiitos! :)

Sisällön tarjoaa Blogger.